Reduceri!

Nou! CABERNET S. soi de vin Negru- vita de vie la ghiveci – an 3 pe rod

Prețul inițial a fost: 95,00 lei.Prețul curent este: 85,00 lei.

Vanzare butasi vita de vie altoita de vin soiul EUMOLPIA Cabernet Sauvignon la ghiveci anul 3 aclimatizata.

Descriere

Cabernet sauvignon la ghiveci pe rod anul 3 de vegetatie.

Este soiul cu cea mai larga raspandire în randul celor cinci varietati dominante din districtele Medoc si Graves ale regiunii franceze Bordeaux, precum si cel mai de succes vin rosu produs în California. În Romania se cultiva îndeosebi în podgoriile Dealu Mare, Odobesti, Minis-Maderat, Murfatlar, iar în Republica Moldova la Purcari. Considerat mult timp ca fiind un soi antic, studiile genetice recent realizate la Davis University of California au aratat faptul ca soiul Cabernet Sauvignon este de fapt un urmas hibrid al soiurilor Sauvignon blanc si Cabernet franc. Boabele de Cabernet Sauvignon sunt mici, sferice, cu o pelicula groasa si foarte dura. Aceasta duritate face ca strugurii sa fie relativ rezistenti la boli si stricaciuni, trecand de ploile de toamna fara prea mari pagube. Este un soi cu maturizare medie spre tarzie. Aceste caracteristici, împreuna cu aroma sa atragatoare au facut din Cabernet Sauvignon unul dintre cele mai populare varietati de vin rosu din lume. De obicei, vinurile Cabernet Sauvignon au un miros de stafida neagra, cu un iz de ardei gras verde, variind în intensitate functie de conditiile climatice, practicile viticultorilor si tehnicile de vinificatie. Climatul si perioada culesului, care sunt fie prea reci sau prea calduroase, solurile bogate si fertile, prea putina expunere solara, culesul precoce si macerarea prelungita sunt factori ce pot duce la un caracter vegetativ, prea putin fructuos al vinului astfel obtinut. Valoarea sa gustativa se intensifica dupa minim 18 luni de pastrare.

Epoca de maturare: a V-a
Strugurii sunt mici spre mijlocii 100-125 g, tronconici, uniaripaţi cu boabe aşezate potrivit de des pe ciorchine.
Bobul este mic, sferic, cu pieliţa subţire de culoare negru albăstriu, datorită stratului dens de pruină, pulpa zemoasă, necolorata, cu gust ierbos.
Rezistenta la ger -20ºC -22ºC
Foarte rezistent la secetă, sensibil la mană.
Valorifică bine solurile scheletice şi sărace, cele antropice, desfundate, feruginoase şi cele terasate.
Se conduce pe tulpini semiînalte şi înalte cordon bilateral, cu tăierea în elemente mijlocii de rod.Sarcina de rod lăsată la tăiere este mijlocie , 14-18 ochi/m²
Producţiile de struguri care se obţin sunt în general mici 8-10 t/ha.
Tehnologic este un soi de înaltă calitate deoarece acumulează substanţe colorate în cantităţi suficiente, conţinutul în compuşi fenolici fiind 3,5, încât vinurile obţinute au o culoare roşie – rubinie şi sunt foarte extraactive.
Soiul Cabernet Sauvignon deţine ponderea în cultura soiurilor pentru vinuri roşii ocupând cea mai mare suprafaţă din această grupă.
Este un soi vechi francez.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Nou! CABERNET S. soi de vin Negru- vita de vie la ghiveci – an 3 pe rod”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

S-ar putea să-ți placă și…