Smochin radacina libera – anul 2 – de vanzare

60,00 lei

Stoc epuizat

Categorie:

Descriere

Smochin rezistent pe perioada iernii. Deja anul 2 dezvoltă smochine de forma unei pere care se va coace de la sfârşitul verii până la începutul iernii. Are o prezenţă minunată şi decorativă. Perioada de coacere: sfârşit de septembrie. În primii ani va necesita acoperire pe timpul iernilor mai ales în anii foarte geroşi.

Va oferim spre vanzare smochin altoit sub 2 forme de prezentare:

  • cu fructe in el, inaltime 40 cm, care trebuie tinut pe terasa sau la interior inca 2 ani si
  • smochin altoit anul 2, soiul Vasiliki,  inaltime 100-150 cm, radacina libera sau la ghiveci, ce se planteaza afara la momentul livrarii.

Smochinul se cultiva fie ca tufă, fie ca pom cu semitrunchi. Cultivarea smochinului face ca pomul să  rodească din anul 2 de la plantare, deși prima recoltă eficientă se obține de-abia la 4-5 ani. În condițiile de climă ale țării noastre, smochinul cultivat în Romania ne oferă 2 recolte pe an – una în primăvară-vară (iunie-iulie) și alta în toamnă (septembrie-octombrie).

Smochinele se formează la subsuoara frunzelor. Deoarece aceste fructe apar pe toată lungimea creșterilor anuale, pe măsură ce acestea cresc în lungime, lăstarii nu se ciupesc iar ramurile anuale nu se scurtează. De altfel, toate organele smochinului – rădăcini, tulpini, lăstari, frunze crude – conțin latex – un lichid lăptos ce curge din țesuturi când sunt rănite.

Sol: nu are pretenţii faţă de sol, este rezistent la sărurile din pământ. Solul ideal este cel permeabil, bogat în substanţe nutritive.

Lucrări de întreţinere:

Smochinul suportă seceta, doar pe perioade scurte, din acest motiv este foarte important să fie irigat regulat pe timpul verii.

Tărieri: primăvara se vor tăia toate ramurile degerate îmbătrânite.

Informații suplimentare

Inaltime

100-150 cm

Tip ambalaj

Ghiveci – 6 litri, Radacina libera

Varsta

Anul 2

Are fructe la livrare?

Nu

Denumire in latina

Ficus carica

Se planteaza afara?

Da

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Smochin radacina libera – anul 2 – de vanzare”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *